Keu6

Coaching & onderzoek

Stappenplan

Een eindwerk schrijven is een vak apart.  Het beste gebruik je een stappenplan. Je start met het zoeken van een onderwerp.  Eens je onderwerp duidelijk en helder is afgebakend kan je materiaal bij elkaar zoeken.  Je maakt dan een eerste raamwerk met een inhoudsopgave.  Nu kan ook het schrijfwerk starten.  Hoewel dit stappenplan chronologisch wordt voorgesteld, kunnen de stappen toch wat door elkaar lopen.  Immers, je gebruikt al wat literatuur om je te oriënteren in je onderwerp en eens  je aan 't schrijven bent, kan je indeling nog wijzigen. Het stappenplan is dus eerder een raamwerk, waar je doorheen fietst.

Zoeken op internet

Ook al een kunst op zich.  De truk is om een eerste keer je onderwerp in te tikken en bij deze eerste ronde andere zoektermen te verzamelen.  Die nieuwe zoektermen tik je dan opnieuw in, waardoor je steeds specifieker materiaal vindt. Je kan ook gebruik maken van gespecialiseerde zoek-engines, zoals www.scholar.google.com.  De boodschap is vooral om niet na een eerste zoektocht op te geven.

Statistiek en spss

Vaak moet je data analyseren met behulp van spss.  Voor wie daar niet zo vaak mee werkt, kan dat een struikelblok zijn.  Even te raden gaan bij iemand die er wel in thuis is, kan helpen.