Keu6

Coaching & onderzoek

Wie ben ik?

Eeuwige student?

Nee, ik werk al voltijds van mijn 20ste.  En ja, ik ben toch blijven studeren. Aanvankelijk was dat nogal moeilijk omdat er nog geen avondschool bestond en ook halftijds werken was er niet bij.  Maar ... moeilijk gaat ook.   Ik combineerde dus voltijds werken met voltijds studeren, weliswaar zonder lessen te volgen.  Met dank aan collega-studenten, wiens nota's ik mocht gebruiken.  Na mijn licentie sociologie volgde wijsbegeerte, aggregaat HSO, doctoraat wetenschapsfilosofie, opleiding communicatie, master na master in overheidsmanagement en her en der nog wat cursussen.    

Professionele carrière

De eerste jaren werkte ik als bediende bij de stad Antwerpen, waarna ik bevorderde tot afdelingshoofd.  In die functie leidde ik de dienst voor communicatie, organiseerde ik opleidingen (taalopleidingen, sociale vaardigheden etc.) voor ambtenaren.  Vervolgens was ik personeelsverantwoordelijke van de dienst Marketing en communicatie.  In die functie heb ik vooral veel coaching van leidinggevenden gedaan.  

De laatste jaren werk ik als marktonderzoeker voor de stad Antwerpen.  Ik doe onderzoek in opdracht van verschillende stadsdiensten.   Vragen zoals: waarom sporten mensen, hoeveel sporten ze?  Waarom verhuizen Antwerpenaars?  Zijn ze tevreden van hun stad en waarom?  zijn de vragen waarop ik dan antwoorden zoek.  Het beleid kan dan met de antwoorden op deze vragen een beter afgestemd beleid uittekenen.

Moeder

Ondanks mijn studies, heb ik heel veel geleerd van mijn twee kinderen, die me blijven uitdagen. 

Coach

Ik vind het heel inspirerend om te zien hoe mensen meer uit zichzelf halen dan ze voor mogelijk hielden.  Soms zitten er heel praktische of mentale hindernissen in de weg van hun doel of maken ze gewoon zichzelf wijs dat ze het niet kunnen.   Wat is er mooier dan mensen zien groeien en daar een klein stukje aan mogen bijdragen?